081 61 42 82  |    info@lasere.be

Nieuwtjes van Lasere, een industrieel snijbedrijf in Gembloux

081 61 42 82 Contacteer ons

30 jaar expertise in industrieel snijwerk en steeds ten dienste van de klant

In september 2021 viert Lasere zijn 30-jarig bestaan in Sauvenière

Het bedrijf uit Gembloux, dat  voorheen Water Cutting noemde , verwijzend naar zijn begin dat zich uitsluitend toelegde op waterstraalsnijden, heeft sinds 1991 de ervaring en knowhow verworven die zijn stevige reputatie heeft neergezet.

Een naamsverandering en drie filialen later maakt het bedrijf van mijnheer de Launoit nog steeds een mooie groei door.

Sinds 1991 heeft Lasere :

  • lasersnijden en plooiwerk aan de diensten toegevoegd, nadat het eerder al één van de pioniers op het gebied van waterstraalsnijden was

  • drie filialen opgericht waarvan één in B-7600 Péruwelz (Henegouwen), één in L-4385 Ehlerange (Groothertogdom Luxemburg) en in F-17800 Pons (Bordeaux, Frankrijk), naast het hoofdkantoor in B-5030 Gembloers (Namen)

  • geïnvesteerd in een groeiend machinepark en talloze jaren ervaring opgedaan

  • de naam gewijzigd van Water Cutting naar Lasere

  • succesvol de Europese certificering EN 1090 voor de bouwsector verkregen

  • duizenden projecten voltooid en minstens evenveel tevreden klanten zien passeren.

EN1090, een Europese certificering voor conformiteit en traceerbaarheid van staalconstructies in de bouwsector

Sinds 2017 is Lasere EN 1090-gecertificeerd

Het voldoet met andere woorden aan de Europese norm die garandeert dat het staal en de andere metalen die door Lasere worden bewerkt, voldoen aan de eisen op het gebied van traceerbaarheid, mechanische sterkte, stabiliteit en veiligheid voor gebruik. Hiervoor heeft de Gembloerse specialist in industrieel snijden talloze interne procedures ingevoerd. Deze  procesvoeringen moeten de conformiteit en de traceerbaarheid van de gebruikte materialen garanderen en dit vanaf de programmering tot het afgewerkt en geplaatst product. De EN 1090-certificering garandeert bovendien dat de versnijdingswerkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers die over de nodige knowhow beschikken.

Dit is een belangrijk certificaat voor de bouwsector en het is een extra garantie dat u kiest voor een betrouwbare partner. In dit geval gaat het zelfs om een partner met ruim drie decennia ervaring en expertise op de teller. Wanneer u voor uw projecten een beroep doet op Lasere bent u zeker dat u conforme en traceerbare onderdelen ontvangt die perfect aan uw eisen voldoen.

Een moederonderneming met drie filialen

Lasere is de moederonderneming van drie filialen:

Laserys, in Péruwelz (Henegouwen), Laserus, in Ehlerange (Groothertogdom Luxemburg) en Laser Ouest, de dochteronderneming in Bordeaux. Dankzij de aanwezigheid in België, Luxemburg en Frankrijk bedient Lasere een ruime en veelzijdige markt. Met deze organisatie is het bedrijf in staat om zijn klanten gedurende de volledige realisatie van hun project te begeleiden en de diverse bewerkingen intern uit te voeren, zonder de controle te verliezen. Laseren, waterstraalsnijden, plooien, graveren of plexiglas en mdf snijden? Lasere of  één van haar filialen  kan het voor u doen!

Neem contact op met Lasere en breng uw projecten tot leven! Vraag vandaag nog een offerte aan voor uw ontwerp.